Chri­stina får hver­da­gen til at hænge sam­men for di­rek­tio­nen

Medarbejderportræt af Christina, der er chefsekretær i Ledelsessekretariatet

Christina Holm Christensen er udlært som elev i Statsforvaltningen i 2014-2016 og vendte efter tre år hos SKAT og Retten i Sønderborg tilbage til organisationen, da Statsforvaltningen blev til Familieretshuset i 2019.

"Det var min store drøm at blive ejendomsmægler" starter Christina med at sige, da vi sætter os ved bordet for at tage en snak om hendes arbejdsliv. Så hvorfor endte hun som kontorfuldmægtig med speciale i offentlig administration?

Det var for svært at sidde stille

Christina løb ind i virkeligheden efter et år på HHX. Hun kunne ikke sidde stille så længe af gangen. Der skulle ske noget mere. Så hun skiftede retning og tog en uddannelse som SOSU-hjælper, som siden blev udvidet med en SOSU-assistent uddannelse og derefter arbejdede hun i fem år bl.a. som SOSU-assistent på Augustenborg Akutmodtagelse.

"Jeg elskede mit arbejde, og jeg var god til det. Men som så mange andre job i omsorgssektoren, så var bagsiden af medaljen de trælse arbejdstider " siger Christina.

Efter fem år var Christina klar til at prøve kræfter med skolebænken igen. Mon hun kunne sidde stille nu?

Valget faldt på en HG Voksen, og Christina fik en elevplads i Statsforvaltningen i Aabenraa.

Det første år af hendes elevtid arbejdede hun også fuldtid på et plejehjem med aftenvagter. For Christina gik med livrem og seler, i tilfælde af at det at være elev i offentlig administration blev for kedeligt og stillesiddende. Men efter et år sagde hun jobbet på plejehjemmet op, for hun var blevet bidt af sit nye arbejdsliv som elev i Statsforvaltningen.

Karrieren blev formet af digitalisering

I sin elevtid var Christina hovedsageligt tilknyttet HR-afdelingen. Arbejdet bestod bl.a. i en opgave med at styre et overblik over de medarbejdere, der skulle på barsel – en ikke helt nem opgave. Men elevtiden var alsidig, og Christina var på turnus i organisationen hos bl.a. Mødebooking, Administrationen og i Skranken.

"Dengang var der flere opgaver, hvor jeg skulle snakke med borgeren, som vi i dag håndterer digitalt" fortæller Christina.

Da Christina blev udlært i 2016 var der desværre ansættelsesstop i Statsforvaltningen. Hun sagde derfor ja til at arbejde for SKAT med base i Tønder. Basen var dog af en mere symbolsk art, for Christina blev en del af et inddrivelsesprojekt, der sendte hende rundt som underviser både i København, Tønder og Ringkøbing.

I 2019 kalder Familieretshuset igen. Christina bliver ansat til at tage hul på sit næste store projektarbejde med at udvikle robotten, Roberta, der kan uploade sager til retterne i samarbejde med IT. Også denne gang må Christina rundt i organisationen og undervise, inden projektet overgår til drift, og hun får luft til at kaste sig over andre opgaver. Efter Roberta-projektet kommer Christina til at sidde i Visitationen og arbejder nu med overvåget samvær.

Christina har bevaret kontakten til kollegaen Sandra, som sad i Skranken og hjalp borgere, der kom ind fra gaden, dengang Christina var elev. Sandra opfordrer Christina til at søge hendes barselsvikariat i Familieretshuset i 2022. Christina får vikariatet og får Sandras opgaver i Ledelsessekretariatet.

Ledelsessekretariatet holder direktionen oven vande

Vikariatet for Sandra udvikler sig til en fast stilling i Ledelsessekretariatet. Ledelsessekretariatet er fordelt på tre lokationer: Aabenraa, Ringkøbing og København – og der er mange koordinerende møder i løbet af en uge. Udover kalenderstyring, forberedelse til interessentmøder og ledelsesunderstøttelse, så besvarer medarbejderne i Ledelsessekretariatet de bestillinger, der kommer fra de to departementer, som har opgaver forankret i Familieretshuset - altså Social,-Bolig,-og Ældreministeriet og Justitsministeriet. Ledelsessekretariatet løfter mange forskellige opgaver bl.a. forbereder de dagsordener og koordinerer større fællesarrangementer og lederdage i Familieretshuset.

Spørger man Christina, hvordan det er at arbejde i Familieretshuset, får man et svar der er til at forstå:

"Det er det bedste sted jeg har været. Der er gode rammer, kompetente ledere, hjælpsomme kolleger og fleksibilitet i arbejdet."

"Vidste du at Familieretshuset har 9 afdelinger fordelt i hele landet? Det betyder, at Christina skal have styr på, hvor mange der arbejder de forskellige steder, når hun, som en del af hendes opgaver, bestiller julekalender til alle de ansatte."