14. august 2024

Fa­mi­li­e­rets­hu­set ta­ger kri­tik fra Da­ta­til­sy­net al­vor­ligt

Datatilsynet har offentliggjort en afgørelse, hvor tilsynet udtaler alvorlig kritik af Familieretshuset på baggrund af 28 databrud med utilsigtet videregivelse af beskyttede navne og adresser eller oplysninger om krisecenter, som Familieretshuset har indberettet i perioden 6. januar 2023 til 30. juni 2024.

”Vi tager kritikken fra Datatilsynet meget alvorligt. Vi ved, at databrud kan have store konsekvenser for de berørte borgere. Derfor har vi i Familieretshuset gennem de seneste år haft stor fokus på at styrke vores arbejde med at forhindre databrud og igangsat en række initiativer, som vi begynder at se resultaterne af. Men vi er helt klar over, at vi ikke er mål endnu, og vi vil også fremadrettet arbejde med, hvordan vi kan blive endnu bedre til at passe på borgernes oplysninger”, udtaler vicedirektør Andreas Berggreen.

Familieretshuset har gennem de seneste år iværksat en række indsatser for at forhindre databrud, bl.a. er et anonymiseringsværktøj ved at blive implementeret. Derudover er der udarbejdet opdaterede arbejdsgangsbeskrivelser, og der gennemføres løbende undervisning for ledere og medarbejdere.

Familieretshuset vil fortsat arbejde målrettet med at styrke datasikkerheden, og opmærksomhedspunkterne fra Datatilsynet vil indgå som læring. Derudover vil Familieretshuset også arbejde med yderligere opgradering af IT-understøttelse, som et af de redskaber, der skal være med til at minimere databruddene.

”Hvert eneste databrud bliver set efter i sømmene, og både ledere og medarbejdere lærer af dem. Det er også et område, som vi i direktionen har stor opmærksomhed på og løbende følger,” udtaler vicedirektør Andreas Berggreen.

Link til Datatilsynets afgørelse.