31. marts 2020

Familieretshuset ringer ud til forældre

Fra og med uge 14 ringer en sagsbehandler fra Familieretshuset ud til borgere, der får aflyst et møde om samvær, forældremyndighed eller barnets bopæl.

I perioden hvor Familieretshuset på grund af covid-19 har aflyst alle fysiske møder, vil en sagsbehandler i stedet ringe ud til de berørte familier og tilbyde rådgivning over telefonen.

Det drejer sig om familier, som skulle have været til møde i Familieretshuset om en forældreansvarssag (samvær, forældremyndighed eller barnets bopæl). Som udgangspunkt tager Familieretshuset den indledende kontakt til den forælder, der står som ansøger.

Rådgivning og indledende sagsbehandling

Formålet er at tilbyde hurtig rådgivning til forældrene og begynde den indledende sagsbehandling, hvor det er muligt.

”Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe de familier, som i øjeblikket får deres møder aflyst. Med en telefonisk rådgivning håber jeg, at vi kan afhjælpe eventuelle akutte problemer. Derudover er det vigtigt, at vi i denne ekstraordinære situation begynder at behandle så mange sager, som det er muligt”, siger vicedirektør for Børn og forældreansvar Jacob Buch.

Familierne vil – i det omfang der stadig er et behov – senere blive indkaldt til erstatningsmøder. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige, hvornår erstatningsmøder kan finde sted.