25. maj 2020

Familieretshuset fortsætter genåbningen

Den udvidede genåbningsaftale betyder, at Familieretshuset fra og med 2. juni gradvist åbner for alle møder i Vestdanmark.

Sent onsdag 21. maj indgik alle Folketingets partier en aftale om udvidelse af fase 2 af genåbningen af samfundet. I aftalen fremgår det, at alle offentligt ansatte i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark kan møde på arbejde igen fra 27. maj.

Genåbningsaftalen betyder, at Familieretshuset kan åbne yderligere op for møder med borgere og familier i Vestdanmark, mens vi i Østdanmark indtil videre er nødt til at fastholde det nuværende antal møder.

Familieretshuset i Vestdanmark

Familieretshuset har allerede åbnet for møder med børn (børnesamtaler og overvåget samvær) samt møder i komplekse forældreansvarssager.

Derudover åbner Familieretshuset fra 2. juni i regionerne Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark gradvist op for møder i alle sager. Forventningen er, at Familieretshuset i Vestdanmark er fuldt ud åben for møder per 8. juni.

Familieretshuset i Østdanmark

Familieretshuset har allerede åbnet for møder med børn (børnesamtaler og overvåget samvær) samt møder i komplekse forældreansvarssager. Det fortsætter uændret i Østdanmark.

Andre typer af møder kan fortsat blive aflyst. Har du et planlagt møde inden for perioden, så hold øje med din e-boks, hvor du vil få nærmere besked. Du skal ikke selv gøre noget i den forbindelse.

I alle sager, hvor det er muligt, sker der fortsat skriftlig og telefonisk sagsbehandling. Familieretshuset ringer desuden til alle borgere, der får aflyst et møde om samvær, forældremyndighed eller barnets bopæl. Det sker for at give rådgivning og vejledning i den aktuelle situation og for at kunne begynde den indledende sagsbehandling, når det er muligt.

Familieretshuset følger op på alle aflyste møder

Familieretshuset følger hurtigst muligt op i forhold til alle aflyste møder. I nogle sager vil det være muligt at begynde sagsbehandlingen telefonisk, mens der i andre sager vil blive indkaldt til erstatningsmøder.

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige, hvornår erstatningsmøder kan finde sted, eller hvornår du vil modtage en indkaldelse.

Læs mere her:

Familieretshuset åbner op for møder med børn

Yderligere åbning: Telefonisk kontakt til ventende børn og møder i komplekse sager